Ако имате ваква брава ВЕДНАШ СМЕНЕТЕ ЈА- крадци пустошат низ Скопје

Технички софистициран крадец пустоши низ станови во скопската општина Карпош. Во изминатите два месеца мета му биле повеќе од 30 станови. Влегувал и си заминувал без никаков проблем. Крадел во станови кои претходно ги имал маркирано, дознава „Слободен печат“.

Пленот кој го зел крадецот е вреден над 40.000 евра. За овој „експерт“ новите кодирани брави и блиндор – врати не се никаков проблем. Ги отвара за десетина секунди, без никој да го слушне. Истражителите, како што дознаваме, кои со недели се мачат да го фатат на дело, велат дека од поодамна се немаат соочено со ваков „професионалец“ во својата област. Токму тие тврдат дека овој крадец е толку внимателен во тоа што го работи, што не остава зад себе ни ДНК трага.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here