16.9 C
Ohrid
петок, јуни 18, 2021
Почетна Македонија Само не знаеме дали практично ќе се учи или теоретски: Владата воведува...

Само не знаеме дали практично ќе се учи или теоретски: Владата воведува предмет сексуално образование

Translate (Eng):[gtranslate]

Како пилот проект по предлог на Министерството за образование и наука Владата воведува програма за сеопфатно сексуално образование во 9-тиот степен на основното образование во четири училишта, две во урбана средина, едно во рурална средина и едно училиште каде мнозинство од учениците се од малцинските етнички заедници.

Пилотирањето, согласно Акцискиот план е предвидено да отпочне со реализација во 2021 година, откако претходно ќе бидат завршени сите планирани чекори: изработка на материјали за обука на наставниците, обука на наставниците и изработка и пилотирање на инструментите за евалуација на пилот програмата, соопштуваат од Владата.

kanal77

РЕКЛАМА
- Реклами -