Ќе му ја одземат пензијата зошто добил 439 денари на спортска?

Илаз Малиќи од селото Черкезе ризикува да ја изгуби социјалната пензија затоа што добил 439 денари во обложувалвица. Во центарот за социјална работа во Куманово му било кажано дека му се ризикува пензијата бидејќи гореспоменатите приходи ги имал на неговата банкарска сметка.

Илаз за новинската агенција ИНА изјави дека државата не ги гони оние кои украле милиони, туку ги загрозува социјалните случаи, нас кои се бориме да преживееме и да обезбедиме парче леб.

Тој наведува и други случаи кога неговите пријатели добиле подароци од телефонски компании и биле принудени да ги вратат парите.

Извор: “ina-online.net”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here