Бугарскиот патријарх Неофит: Ќе продолжиме да ги поддржуваме нашите браќа во Македонија

Ќе продолжиме да ги поддржуваме нашите браќа во Македонија. Се што сме направиле до сега е корисно за двата братски народи, кажал бугарскиот патријарх и софиски митрополит Неофит за БГНЕС.

„Се разбира. Она што сме го направиле беше корисно и нив и за нас”, изјавил Неофит одговарајќи на прашањето дали ќе ги поддржува браќата во Македонија.

Патријархот Неофит го споменал и значењето на заедничката бугарско-македонска црковна комисија, чиј претседател од бугарска страна е старозагорскиот митрополит Киприан.

„Она што е направено под негово раководство ќе имаме можност да го разгледаме. Сите имаме благородни намери и ќе се потрудам се да биде добро промислено и корисно за двата народи”, вели патријархот Неофит.

пишува религија.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here