Времево е само за……

Многу луѓе тврдат дека подобро спијат во врнежливи денови и ноќи, иако на прв поглед би се очекувало спротивното. На ведри и сончеви денови обично сме излезени цел ден и сме физички поактивни, па така „уморни“ полесно заспиваме. Меѓутоа, причината зошто ни е тешко да се извлечеме од кревет на дождливи утра или ноќи се хормонските промени. Но кога сме кај хормонските промени тие не важат за политичарите тие спијат кога сакаат и каде сакаат, така е Амди?

Резултат со слика за амди спие

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here