Зеќир Рамчиловиќ избран за нов потпретседател на Собранието!

Независниот пратеник Зекир Рамчиловиќ денеска и официјално беше избран за нов потпретседател на Собранието.

Со 62 гласа „за“ и 12 против, пратениците од Собранието ја донесоа одлуката за новата функција на Рамчиловиќ.

Тој доаѓа на местото на Весел Мемеди, а беше дел од Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here