Се слушнал плач од сандакот: Предвреме родено дете во Индија живо закопано во гроб

Вистинско чудо се случило во Индија. Предвремно родено бебе од кое родителите се откажале бидејќи мислеле дека нема да преживее и живо го затврориле во сандак. Сандакот го закопале и си заминале.

Но, ова седмаче како што народски се вели имало век. Кога на гробот до него се одвивал друг погреб, исто така на дете, се слушнал плач.

Кога се доближиле имале што да чујат. Дете пиштело и плачело.Го отвориле санадок и тоа се уште било живо но истоштено.

Детето е примено во болница и сега состојбата е стабилна. Доколку не бидат пронајдени родителите ќе биде дадено на усвојување.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here