Боки 13 до Камчева: Jас немам добиено никаков поклон од вас- Русковска зарем 1.5 милиони евра е мал поклон?

Првообвинетиот Бојан Јовановски денеска во судницата и поставуваше дирекни прашања на сопругата на бизнисменот Орце Камчев, која беше во својство на сведок за случајот Рекет.
„Дали се сеќавате што ми зборувавте при нашите средби за сопругот Орце Камчев, за неговата мајка и сестрата?“, праша Боки 13, но судијката Васка Николовска-Масевска кажа дека прашањето е ирелевантно, бидејќи други лица се обвинети.

„Ако се обвинети други, зошто тогаш се спомнува Васил Димишков, ни тој не е обвинет?“, потпраша Боки 13, но ниту тоа прашање не беше дозволено. „Колку средби сте имале со мене во 1ТВ?“, ја праша Боки 13 Ана Камчева.

„Многу“, одговори таа.

Па нели рековте две или три?“, праша Боки 13.

„Реков две или три на кои ги договаравме условите за парите“, кажа Камчева.

Потоа Боки 13 побара од неа да ги опише нивните средби.

„Не се сеќавам за други разговори. Се сеќавам на канцеларијата како изгледаше и на разговорите за кривично-правниот настан“, одговори сведокот.

„Дали сметате дека сите чекори ги правевте по наредба на лицето Зоран Милески?“, продолжи да ја прашува Боки 13 сведокот Камчева во директно испрашување. „Дали госпоѓо Камчева ги следевте сите напатствија од Милески?“

„Да“, одговори Камчева.

„Дали сум добил подароци од вас и какви?“, праша Боки 13.

Русковска приговараше: „Милион и пол евра добил поклон, зарем треба уште?“

Целиот текст може да го прочитате на сдк.мк

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here