ЕДНА ГОДИНА ОД СМРТТА НА ”ГРАДОНАЧАЛНИКОТ” НА ОХРИД ПРОФ. Д-Р ЈОВАН СТОЈАНОСКИ

Toчно пред една година на 48 годишна возраст престана да чука благородното срце на градоначалникот на Охрид проф. д-р Јован Стојаноски.

Кобната вест во Охрид се прошири како молња,а луѓето препрашуваа и неверуваа во кажаното. За семејството, пријателите и најблиските соработници д-р Јован Стојаноски ќе живее преку спомените кои болат и секогаш ќе болат.

И денеска една година по смртта и физичкото заминување на д-р Стојаноски под објавите на социјалните мрежи стотици изрази на сочувство и жалење за големата загуба на човекот ( сопруг, татко, син … ) кој не успеа да ја заврши својата визија за Охрид.

Фотографија на Константин Георгиески – официјална страна.

Меѓу оние кои денеска напишаа емотивни статуси е и неговиот наследник – градоначалникот на Охрид Константин Георгиески:

– Помина една година откако го испушти последениот здив на моиве раце.
Здивот со кој згасна твојот живот, а започна мојот нов живот.
Замина и ми остави болка, празнина и голема обврска кон тебе.
Правам се што ветив Јован.За тебе, за нашите граѓани и за нашиот град.
Колку години и да поминат, нема да се доволни да се заборави секој убав спомен на тебе!
Почивај во мир, голем човеку!

Јован Стојановски за градоначалник беше избран во октомври 2017 година, а кандидиран од СДСМ. Пред да стане градоначалник, Стојановски беше професор на Факултетот за туризам и угостителство во Охрид.

Публицитет.мк

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here