Охрид за неколу дена ќе добие модерно лизгалиште на мраз

Лизгалиштето ќе биде лоцирано на улица „Македонија“, пред Центарот за култура „Григор Прличев“.

Во периодот додека е поставено лизгалиштето, општина Охрид, секојдневно ќе организира забавна програма на мала сцена крај лизгалиштето.

Проектот за изнајмување и поставување на лизгалиштето на мраз е на Агенција за млади и спорт, а општина Охрид ги изведува подготвителните зафати. Проектот е „тежок“ 14.000.000 денари, а освен во Охрид лизгалишта ќе се поставуваат уште во шест општини.

ohridpress

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here