Даниел Стефановски со прекин ја освои титулата на ЦВС

Даниел Стефановски на го освои појасот на настанот ЦВС/CWS Fajt najt 6 во Улм, Германија.

Во борбата за кик бокс титулата со Марко Баарс од Холандија во категоријата до  82,5 килограми нашиот Стефановски славеше со прекин во третата рунда. Откако го однесе во аголот, со крошеа и аперкати го разниша Баарс, судијата му бореше. За кратко време борбата се префрли во паралениот агол и повторно отворање со предната левица по што следеа серија крошеа и аперкати, но летечки колена судијата ја прекина борбата, со што Стефановски извојува победа со ТКО во четвртата рунда.

Во првите две рунди Холанѓанецот му парираше на нашиот кикбоксер, а во третата Даниел ја презеде контролата и пополека го уништуваше Баарс.

Ipon.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here