Ова видео ќе ви го стопи срцето: Син и пее на својата мајка со Aлцхајмерова болест.

Алцхајмеровата болест е одговорна за околу 60-70% од случаите на деменција во светот. Тоа е хронично невродегенеративно заболување кое започнува полека и се влошува со текот на времето.

Ако некогаш сте знаеле некој со Алцхајмерова болест, знаете дека со текот на времето почнуваат да не препознаваат многу познати лица како што се внуците, соседите, па дури и нивните деца. Срцекршачки е тоа да се гледа, но понекогаш нив им треба само мал потсетник дека се ќе биде во ред. Во ова трогателно видео, Џои Фрејли и пее песна на својата мајка која боледува од Алцхајмер. На почетокот, таа не го препознава ниту него, ниту песната, но веднаш штом ќе почне да свири и пее, таа блеснува од радост.

Земете марамче пред да го пуштите видеото што следи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here