Владиката Петар порача: Без веронаука ќе ни се случуваат многу Катици Јаневи, Бојановци.

Без веронаука ќе ни се случуваат многу Катици Јаневи, ќе ни се случуваат и Боки, ќе ни се случуваат и еден куп работи, изјави денеска владиката Петар на Божиќниот ручек во Прилеп.

Тој порача дека треба да се воведе веронаука во училиштата преку која смета дека ќе се постигне духовна обнова на народот.

„Со веронауката сето тоа ќе исчезне, затоа што ако сакате вие преродба на народот, не можете вие само да барате преродба материјална, економска, културна, а душевна, односно духовна да нема. Само преку духовната преродба доаѓаат сите други преродби“– вели владиката Петар.

Православните верници денеска го слават Рожденство Христово Божиќ.
Политичарите испратија пораки за мир, здравје, среќа, бериќет.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here