(ВИДЕО) На скијање ја загубила бурмата, Ја пронашле после 27. години одалечена 4.000 километри.

Мелиса Де Ла Мар и Џим Гибсон од американскиот град Портланд се венчале во 1991. година. Отишле на скијање во Орегон а таму, Мелиса, ја изгубила својата бурма.
Бурмата имале посебна вредност бидејќи припаѓала на мајката на сопругот, пред Мелиса да ја добие како подарок.
Овие денови Мелиса примила повик, а жената ја прашала дали загубила прстен.
„Да, пред едно триесет години“, рекла Мелиса.
Се открило дека нејзината бурма била пронајдена цели 2.500 милји (некаде околу 4.000 километри) и тоа во американската држава Алабама.
Жената која дошла до нејзиниот прстен е Хедер Ленгли, сопственичка на златарница. Хедер и рекла дека еден ден во нејзиниот дуќан дошол човек кој рекол дека додека работел на ски патеката, пред 27. години, нашол бурма. Тој ја чувал цело време.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here