Мажот потоа отишол во блиското кафе Старбакс, седнал пред него и го чекал своето апсење.

Би-Би-Си наведува дека минувачите ги собрале парите од улицата и ги вратиле во банка.

Полицијата во Колорадо Спрингс го идентификуваше осомничениот како Давид Оливер (65) и рече дека нема индиции дека тој имал помошници.