Четири дена се трага по 10-годишниот Џенгис од Куманово

Четири дена нема ни трага ни глас од 10-годишниот Џенгис Асани од Средорек, кој што според изјавата на таткото, Африм, во саботата околу 15 часот излегол од дома и веќе не се вратил.

Африм го пријавил случајот во СВР Куманово и очекува повратни информации од полицијата во врска со исчезнувањето на детето.

Татко на 10-годишниот Џенгис
Исчезнатото момче Џенгис Асани е роден на 24.10.2009-та година.

Од СВР Куманово потврдија дека случајот е пријавен од таткото на исчезнатото дете.

Според СВР Куманово, на 27.01.2020 –та година А.А пријавил дека Џ.А. излегол од дома на 24.01.2020-та година и се уште не се вратил. Полицијата превзема мерки за расчистување на случајот.

Никола Ивановски

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here