Продажбата на „Corona“ пивото наеднаш опадна: Произведителот нуди 10 милиони долари за промена на името на смртоносниот коронавирус

Производителот на светски познатото пиво „Corona” нуди вкупно 15 милиони долари за (за нив посебно несреќното) име коронавирусот да се смени во името на нивниот конкурент.

Constellation Brands, компанијата зад пивото „Corona“, понудиле 15 милиони американски долари за да помогнат во промената на името на коронавирусот во BudLightvirus.

Од раководството на компанијата се „неверојатно загрижени“ поради зголемувањето на публицитетот на смртоносниот вирус, што досега уби над 100 луѓе и ветија првични 10 милиони американски долари за промена на името Коронавирус во „буквално нешто друго“ со дополнителни 5 американски долари милиони ако промената на името е BudLightvirus.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here