Сиромашни и бездомници, повеќе од 15 години чекаат храна од 90 годишен дедо.

Дино Импалеацо, 90 годишен пензионер, веќе 15 години дели оброци на сиромашни и бездомници во Рим. За време на викендите тој ги собира остатоците од тезгаџиите на пазар, а потоа четири дена во неделата готви со волонтери. Според хуманитарната организација „Каритас“, во италијанската метропола има околу 7700 бездомници. Италијанскиот претседател Серџио Матарела му додели Орден за заслуги на Импалеацо, нарекувајќи го „херој на нашето време“.

радио слободна европа

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here