ЕДЕН МЕСЕЦ ОД ИСЧЕЗНУВАЊЕТО НА МАРИЈА БРЗАКОВА, ПОЛИЦИЈАТА КАЖУВА ДЕКА СЕ РАБОТИ НА СЛУЧАЈОТ.

Точно еден месец од исчезнувањето на Марија Брзакова од Босилово – трага од младата жена се уште не е пронајдена. Нејзините фотографии со испишани броеви за контакт до семејството доколку некој ја сретне се среќаваат по јавните површини низ градот, па и на социјалните мрежи, но досега нема резултати. Марија Брзакова ја нема од 18 јануари, а исчезнувањето сопругот го пријавил на дваесетти. Оттогаш се организираа повеќе потраги по младата мајка.

Полицијата не излегува со нови информации. Нивните соопштенија се скудни, од една куса реченица: Се работи на расчистување на случајот, истрагата е во тек.

Утрото кога излегла од дома, Марија носела темни тренерки. Немала со себе паричник, мобилен телефон или лични документи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here