Русинка го праша на Путин дали тој може да преживе со 157 евра месечна плата? Погледнете што и одговори токму тој…

Рускиот претседател Владимир Путин поради неговата голема плата, а нејзините мали примања, бил критикуван од една сиромашна жителка на неговиот роден град Санкт Петербург.

Таа жена која тврди дека е инвалид и дека има церебрален едем, го прашала шефот на Кремљ по една свеченост во поранешната руска царска престолнина, како е можно да се живее во Русија со месечни примања од 10.800 рубљи, или околу 157 евра, колку што има таа.

“Мислам дека тоа е многу тешко”, признал Путин чија месечна плата по официјалните информации е повисока од 11.215 евра.

“Животниот минимум” на примањата во Русија е официјални 11.300 рубљи, или 164 евра за Санкт Петербург.“Вашата плата веројатно достигнува 800.000 рубљи”, му рекла жената на Путин испрашувајќи го за цените за кирија, секојдневните потреби, цените на намирниците, и алудирајќи дека шефот на државата всушност не знае како живеат луѓето, посебно сиромашните.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here