7.7 C
Ohrid
петок, април 23, 2021
Почетна Македонија „Најлошата сиромаштија е осаменоста и чувството дека не си сакан„

„Најлошата сиромаштија е осаменоста и чувството дека не си сакан„

Translate (Eng):[gtranslate]

Ако ги судиш луѓето, ќе немаш време да ги сакаш.
Луѓето честопати се неразумни и себични, сепак, прости им.
Ако сте љубезни, луѓето може да ве обвинат дека имате скриени намери, сепак, продолжете да бидете љубезни.
Ако сте искрени, луѓето може да ве излажат. Сепак, бидете искрени.
Ако ја пронајдете среќата, луѓето може да ви љубоморат. Сепак, бидете среќни.
Доброто што ќе го сторите денес ќе биде заборавено утре. Сепак, правете добро.
Мирот започнува со насмевка.
На светот нема мир бидејќи заборавивме дека си припаѓаме еден на друг.
Никогаш не патувај побрзо отколку што твојот ангел чувар може да лета.
Најлошата сиромаштија е осаменоста и чувството дека не си сакан.
Ако не можеш да нахраниш стотици луѓе, нахрани барем еден.
Најди време за работа, тоа е цената на успехот.
Најди време за читање, тоа е извор на мудроста.
Најди време за игра, тоа е тајната на вечната младост.
Како може да има премногу деца? Тоа е исто како да велите дека има премногу цвеќиња.
Овој свет е повеќе гладен за љубов и благодарност отколку за леб.
Една од најлошите болести е да бидеш ништо никому.
Бог не бара од нас да успееме, тој бара да се обидеме.
Знам дека Бог не би ми дал нешто со што не можам да се справам, само понекогаш посакувам да не ми верува толку многу.
Лесно е да ги сакаш луѓето што се далеку, но не е секогаш лесно да ги сакаш оние што ни се во близина. Лесно е некoму да му гo смириш гладот, тешко е да му ја исполниш празнината во срцето.

Мајка Тереза

РЕКЛАМА
- Реклами -