Градоначалникот кажа дека испишал историја, па Штипјани со чочек го отворија новиот историски мост.

Градоначалникот на Штип Благој Бочварски на својот ФБ профил се пофали дека Штип испишува нова историја затоа што утре (понеделник) ќе биде трасиран пат за иднината, за побрз развој на градот, за денешните и за идните генерации, за развој на бизнис-секторот, за работниците и за студентите.

Со други зборови, утре во 13 часот ќе биде пуштен во употреба новиот, челичен мост на реката Брегалница, прв од таков тип во државата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here