За само четири дена коронавирусот во Македонија се заразил со сиромаштија и намален имунитет, експертите стравуваат дека може да го снема….

Четири дена живот во Македонија беа доволни за македонскиот коронавирус да ја префати најраспространетата и најчеста болест во земјава – сиромаштијата.

Првите симптоми на болеста му се јавиле уште вториот ден, кога имунитетот му опаднал поради лошата исхрана, а состојбата нагло му се влошила третиот ден, кога и решил да се пријави во Заводот за социјални работи.

Откако од таму бил одбиен, во моментов се наоѓа во критична состојба и единствено нешто што го одржува во живот се апаратите, кои во секој момент можат да му бидат исклучени поради неподмирени долгови кон ЕВН.

Коперација

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here