Еден од осудените за 27 Април Вили Гајда Михајловски бил преместен без никаква најава од затворот во Штип во затворот во Прилеп

Како претседател на АМАНЕТ 1903ТА О.СКОПЈЕ здружение на граѓани ресгистирано во централен регистар со сите потребни документи кое претставува граѓани сакам јавно да поставам неколку прашања:

Зошто братот Уставобранител Вили Гајда Михајловски е преместен без никаква најава вчера утро од затворот во Штип во затворот во Прилеп и одвоен од останатите Уставобранители?

Дали се точни шпекулациите дека таму во тој затвор ќе бидат донесени затвореници за диво насеље и дали МВР ја гарантира безбедноста на Вили?

Дали се точни информациите дека ќе има преместувања и на други Уставобранители?

Дали овој чувар на Традицијата и АМАНЕТОТ добитник на многу награди на етно фестивали на кој оваа не народна власт му стави етикета терорист заслужува ваков третман?

Апелирам до министерот Чулев лично да се информира и да добие ојаснување зошто е преместен Вили?

Браќа и Сестри Македонци во име на братот Вили ве замолувам кој е во можност да му помогне финансиски зошто се наоѓа во тешка финансиска ситуација а сега е и доста далеку од своето родно Куманово!!!
Сакате преку мене сакате лично се едно, само замолувам да се помогне!!!
Ве замолувам споделете!

Стои во објавата на Фејзбук од Дејан Гавровски.

Дејан Гавровски претседател на АМАНЕТ 1903ТА О.СКОПЈЕ!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here