Пасошите ќе бидат испорачани за 7 до 10 дена

Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, од Тетово најави дека за најмалку една недела би требало да бидат испорачани пасошите.

„Во постојана комуникација сме и вршиме притисок до германската фирма Веридос која ги обезбедува пасошите. Од нив имаме одредено ветување дека пасошите би требало да стигнат од 7 до 10 дена, согласно договорот, што значи пред 24 март“, рече Чулев.

Тој најави дека МВР има план за зголемен број извршители во издавање и изработка на пасошите, а досега има побарувачка за 27 до 28 илјади патни исправи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here