Пендаровски: Предлагам оддолжување на изборите, ризично е и опасно да се гласа со исто пенкало на изборите.

Претседателот на државата ги повика лидерите на политичките партии да размислат за одложување на изборите. Пендаровски смета дека не е спорно само како ќе се одржува кампањата туку денот на гласањето.

Пендаровски во понеделник ќе одржи состанок на Советот за национална безбедност во понеделник дали е има потреба од ангажирање на војската без да биде прогласена некаква состојба, или пак дали треба да се прогласи кризна или вонредна состојба во државата. Апелираше до сите да се однесуваат одговорно и согласно мерките.

За лидерот на опозицијата прогласувањето кризна состојба е прифатлива и повика да се донесе, а од друга смета дека изборите може да се одржат.

И СДСМ остануваат на ставот кој го соопштија на лидерската средба, ќе почекаат насоки од Советот за национална безбедност.

Денска и МНР апелираше Нашите држајвани кои престојуваат во земјите од висок и среден ризик да го одложат овој период доаѓањето во земјава.

Инаку и новинарите подлежат на основни проверки согласно препораките, пред влезот во претседателската вила им беше измерена телесната температура а во просториите беа поставени средства за дезинфекција. Исти вакви препарати за хигиена има и во Кривичниот суд Скопје.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here