За пензионерите не важи ни закон ни препoрака: ”Државата ни е ненормална не па ниe пензионерите, и гасни тоа камерата ајде” !!

Во жена парк група на повозрасни лица денес после пладне јавно ја прекршија оваа мерка на Владата, па со груби и навредливи зборови се упатија кон екипата на ТВ 24, која сакаше да дознае зошто не ги почитуваат мерките.

Студент од Скопје откри метод за корекција на зглобови
Студент од Скопје откри метод за корекција на зглобови

Такси превозниците се во намален број но и тие кои се излезени низ улиците не ги почитуваат мерките во целост. Истата приказна и со јавниот превоз, па дел од возачите на автобусите не сакаат да носат заштитни маски и ракавици, а ги ставија само кога видоа дека се снимаат.

И во верските објекти бројот на верниците е намален, во џамиите рекоа дека на молитви последниве денови доаѓаат помал број на верници, а слична е состојбата и во православните храмови. Улица Македонија со поголем метеж за разлика од вчера, кафулињата не работат, но сонцето ги намами скопјани да ги прекршат препораките на Владата и излегоа на прошетка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here