Македонија по светски стапки: Од денес официјално се затвора и Скопскиот аеродром

„Аеродромот во Скопје се затвора за 48 часа од сега, освен за државни и медицински цели, како и за карго пратки. Граничните премини се затвораат од вечерва за влез на странски државјани, освен за товарни возила, дипломатски возила и други со специјална дозвола од Министерството за внатрешни работи“, кажа министерот за здравство Венко Филипче.

Од среда попладне се затвора Меѓународниот аеродром Скопје, одлучено е на вечерашната владина седница. Министерот за здравство кажа дека покрај аеродромот се затвораат и сите гранични премини.

„Аеродромот во Скопје се затвора за 48 часа од сега, освен за државни и медицински цели, како и за карго пратки. Граничните премини се затвораат од вечерва за влез на странски државјани, освен за товарни возила, дипломатски возила и други со специјална дозвола од Министерството за внатрешни работи“, кажа Филипче.

Во земјава до сега има регистрирано 23 лица заразени од коронавирус.

А. АНТЕВСКА СДК.МК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here