Техничкиот премиер Оливер Спасовски, се сретна со поглаварите на верските заедници

Техничкиот премиер Оливер Спасовски, придружуван од директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи, Даријан Сотировски, се сретна со поглавари на верските заедници во земјава, на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, Архиепископ Охридски и Македонски, г.г. Стефан, на Исламската верска заедница, Реис Ул Улема хаџи Сулејман ефенди Реџепи, на Католичката црква, бискупот скопски и епарх струмичко – скопски, Киро Стојанов, на Евангелско – методистичката црква, претседателот на Црковното претставништво, Емил Заев.

На средбата се поздравени мерките и чекорите што ги презема владата во справувањето со коронавирусот, во насока на ефикасна заштита на здравјето на граѓаните.

нова македонија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here