Во пожар во Струмица изгореа просториите на Телевизија ВИС.

Денес рано утрово избил пожар во зградата на поранешната касарна во Струмица каде што се сместени просториите на регионалната телевизија ТВ канал ВИС.

Во пожарот кој избувнал во 2 часот утрово зафатени биле телевизиското студио и целата техниката, но и другите простории во старата касарна во која била смедтена ТВ ВИС.

Во текот на денот се очекува да биде извршен увид на самото место и да се утврдат причините за пожарот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here