Јавен оглас: Државата бара хотели со над 50 легла за карантин.

Владата објави јавен оглас за интерес за сите хотели кои имаат над 50 легла во државата и се заинтересирани доброволно да ги отстапат капацитетите за формирање државни карантини со цел справување со ширењето на короновирусот. Заинтересираните можат да се пријават на огласот до 29 март до 12 часот.

-Владата на Република Северна Македонија објавува јавен повик за изразување интерес за сите хотели во државата кои имаат повеќе од 50 легла и кои се заинтересирани доброволно да ги отстапат своите капацитети за формирање државни карантини за населението со цел справување со коронавирусот. Максималниот надомест кој државата може да го обезбеди за капацитетите на хотелите изнесува до 10 евра (денарска противвредност) по легло, по ден, информира владината прес-служба.

Хотелите кои ќе ги стават своите капацитети на располагање треба да обезбедат три оброци дневно за секој граѓанин којшто ќе користи легло, како и одржување на хигиената во хотелот.
Сите заинтересирани хотели потребно е да се пријават најдоцна до 29 март (недела) до 12:00 часот, преку испраќање писмо за намери на следната емаил адреса: gs@gs.gov.mk.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here