Штотуку објавено писмо од Света Гора: Драги браќа и сестри, сите што имате свето масло вечерва во вашите домови…

Во писмото стои: Драги браќа и сестри мили мои ,ве молам да ме послушате.Штотуку објавено од таткото на Атос( монашките манастири во Грција,каде се чува ревносно православието)Силно ми сугерира да поставиме крст ( мало крвче )над нашите врати во своите домови ВЕЧЕРВА,ако не крст може со прст натопен во маслиново масло или масло од велики четврток да се нацрта над вратата.
Ова е сериозно , едвај ја служеле Параклезата на Мајка Богородица,упатството е дојдено од Мајката.
Ве гушкам,ќе разбереме понатакај што се случува.
Кажете на најмилите и со вера во ова !!!!
Со молитвите во календарче или на интернет Оче наш, Богородица дрво. Ве поздравувам.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here