Во Србија секој полнолетен граѓанин ќе добие по 100 евра без разлика дали е вработен или не е..

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, ги претстави економските мерки за помош на Србија и економијата во надминување на коронавирусот.

– Имаме пари за економијата, а имаме и нешто друго. Размислуваме да им пружиме помош на секој возрасен граѓанин на Србија 100 евра. Без оглед дали е вработен, невработен, пензиониран. Тоа е околу 520 милиони евра – вели претседателот.

Ние сакаме да им помогнеме на претприемачите да преживеат, но само оние кои не отпуштиле над 10 проценти од работниците, ќе можат да сметаат на тоа….

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here