-3.1 C
Ohrid
вторник, ноември 30, 2021
Почетна Македонија Градоначалникот на Охрид за дивоградбите: Ако земам јас да рушам утре ќе...

Градоначалникот на Охрид за дивоградбите: Ако земам јас да рушам утре ќе ме убие некој од урбаната мафија!! (Видео)

Translate (Eng):[gtranslate]

Градоначалникот на Охрид за дивоградбите: Ако земам јас да рушам утре ќе ме убие некој, урбаната мафија не опростува. Не за работи за мене тука се измешани многу луѓе кога ќе дојде документот кај мене иде само за потпис, и од Скопје изнајмивме фирма за рушење па каде е сега?

На прашањето дали повеќе има цркви или пак дивоградби во Охрид, градоначалникот Геогриески рече дивоградби многу повеќе со оглед на предмети кои ги имаат во делот на урбанизмот како барања за легализација, а бесправно изградени објекти се околу 16.000. Тој вели дека тоа не мора да значи дека сите се бесправно изградени објкети, затоа што некои од нив се доста стари и не биле впишани во катастарските книги.

Според извештаите на невладиниот сектор, најкритични точки во локалната самоуправа за корупција се градоначалниците, инспекторите и раководителите на сектори.

РЕКЛАМА