Уште едно девојче си заминува од детската клиника: Седумгодишната Румеса оздравена од леукемија

Седумгодишната Румеса од Косово денес си заминува од Унивизиртетска клиника за  детски болести Мајка Тереза.

. Се лекувала од акутна лимфобласна леукемија, го завршила и интензивниот дел од терапискиот протокол и постигна комплетна ремисија што значи болеста се стави под контрола.

Во ова време кога сите стравуваме за своето и здравјето на децата, на нашите најблиски, не е се така неизвесно и лошо. Денес се радуваме на една прекрасна херојка, има супер вест !
Нашата пациентка Румеса, здрава ја праќаме дома! Таа ја победи леукемијата и срамежливо заѕвони на нашето ѕвонче!
Драга наша Румеса, нема веќе боцкања и страв, само напред !
*фотографиите се објавени со одобрение на родител

Стои во објавата на детската клиника во Скопје.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here