Холандската влада ја поништи забраната: Од денес повторно работаат кафулињата што продаваат марихуана и хашиш.

Додека повеќето Холанѓани се борат со блокада на земјата поради коронавирусот, консументите на марихуана добија добра вест дека кафулињата што продаваат марихуана и хашиш се повторно отворени за порачки.

Холандската Влада на 15 март, кога воведе мерки за борба против епидемијата на коронавирусот, нареди затворање на сите места за канабис и хашиш, заедно со секс-клубови и сауни.

Ограничено отворање на кафе-барови е дозволено за да се избегне продажба на наркотици на црниот пазар и да се обезбеди медицинска марихуана.

Бидејќи регулативата им забранува на луѓето да се собираат, на клиентите не им е дозволено да останат во кафулиња и да пушат марихуана.

Stockpiling cannabis: Long queues formed outside Dutch coffeeshops

makprees.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here