Додека државата моли за помош, некој го украл уредот за дезинфекција на возила во Куманово.

Еден од уредите за дезинфекција на возилата во Куманово кои беа поставени изминатите денови, веќе е украден, а друг е оштетен, информираат денеска од Општинскиот штаб за заштита и спасување.

– Вчера е оштетен уред за прскање на средства за дезинфекција на возилата на локација Средорек (ул.„Доне Божинов„) и украден е уред за прскање на локација помеѓу улиците „Биљановска„ и „Народна револуција“. Апелираме за совесно и одговорно однесување на граѓаните кон уредите кои се користат за дезинфекција на автомобили и на јавно прометни површини, стои во реакцијата на ОШЗС.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here