10 C
Ohrid
вторник, април 13, 2021
Почетна Македонија ''Живи а умрени'': Kоронавирусот ги уништи и занаетчиите во Македонија.

”Живи а умрени”: Kоронавирусот ги уништи и занаетчиите во Македонија.

Translate (Eng):[gtranslate]

Бидејќи поради вонредната состојба со Ковид 19 не сме во можност да излеземе на стандардни протести пред Владата, нашиот протест ќе го искажеме преку социјалните мрежи и медиумите, за да се слушне и да се види за нашето незадоволство, велат голема група фризери, бербери, козметичари…, кои се едни од најпогодените од вонредната состојба и изолациите. Нивното писмо до нашата редакција го пренесуваме во целост.

Почитувани (непочитувани ) моќници “““` !!!
Сведоци сме на огромно незадоволсвото како занаетчии овие денови како некој сака да манипулира со нашата професија. Сите ветувања што ги слушнавме деновиве за наводна помош за занаетчиите како ќе биле потпомогнати во овој кризен период паднаа во вода бидејќи сето тоа излезе дека е голема лага.
Барањето на занаетчиите Беше :
▪︎Субвенционирање на плата и придонеси за месеци март,април и мај.
▪︎Да бидат вклучени за безкаматен кредит со грејс период на 24 месеци преку Македонска банка за развој.
▪︎Одложување на кредити од 6 месеци без дополнителни трошоци и камати во тој период.
Од сите овие мерки во ништо не е вклучен занаетчијата ,
Освен наводно субвенционирање на плати за вработени само за април и мај од кој треба да се вратат назад на завршна сметка во 2021 година.
Затоа протестираме на сите социјални мрежи и преку медиуми каде што ќе се слушне и види за нашето незадоволство.
Потпис : Огромна бројка на здружени занаетчии.

РЕКЛАМА
- Реклами -