10 C
Ohrid
вторник, април 13, 2021
Почетна Македонија Реконструкцијата на магистралниот пат од Ранковце до К. Паланка јавува премногу пропусти...

Реконструкцијата на магистралниот пат од Ранковце до К. Паланка јавува премногу пропусти и недоследности (ФОТО)

Translate (Eng):[gtranslate]

Актуелната власт не стигна ниту да се пофали со реконструкцијата долж магистралата во Ранковце а асфалтната подлога веќе испука и започна да предизвикува штети на возилата.
Имено, се работи за проект во кој што беше предвидена целосна реконструкција на веќе постоечкиот патен правец Ранковце – Крива Паланка, со што требаше со гребење да се отстрани старата и да се стави нова асфалтна подлога.
Она што е евидентно од фотографиите, укажува на можен криминал и на низа пропусти кои не можат да поминат незабележано. При санацијата во Ранковце е ставен многу тенок слој, кој е значително поминимален од потребниот и од оној кој се нанесува во Крива Паланка.


Ако ги анализирате фотографиите, ќе забележите дека во Крива Паланка за разлика од Ранковце се става асфалтна подлога од два слоја, кои се драстично побогати и подебели од оној еден тенок слој во Ранковце.
Првиот дожд, првиот снег и силното сонце ги разоткрија манипулациите со реконструкцијата на патниот правец, а граѓани на Ранковце повикуваат на одговорност и отчетност за овој проект.

 

РЕКЛАМА
- Реклами -