Семејството Заеви го одврза ќесето: Денес и утре ќе бидат поделени 5.500 пакети со храна во вредност од по 1500 денари

Во Општина Струмица ќе се поделат заштитни маски и прехранбени пакети од страна на волонтерите, информираше денес на прес-конференција началникот на Општинскиот штаб за заштита и спасување, Александар Оџаков.

-До Општинскиот штаб за заштита и спасување стигна донација на заштитни маски, кои ќе бидат поделени од волонтерите на Општина Струмица, а се донирани и хуманитарни пакети со основни прехранбени производи, кои, исто така, ќе бидат поделени на граѓани од социјално ранливи категории, рече Оџаков.
На новинарско прашање од кого е донацијата на хуманитарните пакети, Оџаков одговори дека е од семејството Заеви.

-Освен во Општината, вакви пакети се донирани и во другите општини во државата, кои деновиве преку волонтерите ќе стигнат до домовите на социјално загрозените семејства. Од името на општината сакам јавно да му се заблагодарам на семејството Заеви, кое многу пати досега ја потврдило својата хуманост и солидарност и секогаш помагале каде имало потреба од било каква помош, додаде началникот на Општинскиот штаб за заштита и спасување, Александар Оџаков.
Тој упати апел до други компании и граѓани во рамките на нивните можности да помогнат на семејствата кои имаат потреба од прехранбени и производи за лична хигиена. Нагласи дека дистрибуцијата ќе се врши согласно сите мерки за заштита, почнувајќи од пакувањето, па се до доставувањето на семејството, а ќе ја вршат волонтери обучени за ваква испорака.

Вакви пакети ќе се делат до завршувањето на кризата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here