5.3 C
Ohrid
недела, март 7, 2021
Почетна Македонија Михаилов: Ако причесната е лек, ете, од МПЦ нека ја предложат на...

Михаилов: Ако причесната е лек, ете, од МПЦ нека ја предложат на болниците за лекување на заразените од Ковид 19

Translate (Eng):[gtranslate]

Правото на вера наспроти правото на здравје и за верниците и за атеистите…за сите.

Толку ли беше тешко за МПЦ да ги повика верниците да не одат во црква, да почекаат со причестувањето по завршувањето на оваа невоља…или пак едноставно да кажат дека црквите ќе бидат затворени (како што тоа некаде е и направено)…

Наспроти тоа, денеска имавме изјава на еден свештеник, кој на реакциите за причестувањето со една лажичка за сите рече: „ Причесната никого не разболела, причесната е лек, причесната не е вирус“. Да, во време кога нема таква сериозна закана како оваа со која сега се соочуваме, не би дискутирале за една таква изјава, впрочем секој тогаш одлучува сам за ризикот кој ќе го преземе. Но сега, со толку голема опасност, со вирус кој стави во опасност цел свет, кој лесно се пренесува а непредвидливо се манифестира, ваква изјава е малку да се рече дека е опасна.

РЕКЛАМА

Ако причесната е лек, ете, од МПЦ нека ја предложат на болниците за лекување на заразените од Ковид 19 (освен ако не се одлучат можеби да го следат примерот на многу одговорни компании, па да донираат за заштитни средства).

Fb статус на новинарот Тони Михаилов

- Реклами -