Огласените возила не се во сопственост на Кабинетот, фотографиите се направени без дозвола

– Во врска со написите дека на портал за огласување се продаваат возила фотографирани во делокругот на Вила Водно, од Кабинетот на претседателот на државата Стево Пендаровски информираат дека се работи за возила кои не се во
сопственост на Кабинетот, ниту во употреба за претседателот, службите за негова поддршка, или пак во сопственост на вработените во Кабинетот.
Според информациите со кои располага Кабинетот на претседателот, се работи за возила на сопственик на компанија ангажиран од страна на ОБСЕ/ОДИХР, при средба на шефицата на ОБСЕ/ОДИХР мисијата за набљудување на изборите во март 2020 година со претседателот Пендаровски.

„Фотографиите се направени без дозвола и знаење на Кабинетот на претседателот, а против лицето ќе биде поднесена пријава за недозволено фотографирање на претседателскиот кабинет. Воедно ќе бидат информирани и претставниците на мисијата на ОБСЕ/ОДИХР“, се наведува во соопштението од Кабинетот на претседателот Пендаровски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here