Се огласи Боби, момчето кое беше уапсено заедно со неговото куче.

Бев од изутрина кај моето другарче уште кога беше терминот за шетање на миленик од 08:00 до 08:30, се задржав кај него до 14:50 часот, а следен термин е во 15 часот за шетање на миленик. Кога излегов од неговиот дом а јас живеаам на 600 метри од него на половина пат од мојот дом ме сопре полиција, ме праша каде одам, му кажав дека си одам дома со мојот миленик и бев да го прошетам, ме прашаа дали знаеш дека не смееш да бидеш одалечен од својот дом повеќе од 100 метра? им одговорив да јасни ми се мерките и дека не живеам на 5 километри туку живеам во близина, и си одам дома сега и нема да ми се повтори.

Полицајците почнаа да ме испрашуваат и да се сомневаат дека лажам. Им кажав дека не лажам, но тогаш еден од полицијата ми кажа дека ќе мора да бидам приведен и во станица да дадам изјава. Јас се согласив и на тоа и заедно со моето милениче влеговме во полициското комбе. Искрено не сакав и не се надевав дека оваа снимка ќе се рашири толку брзо на интернет и по телевизии, ова истото го кажав и во станица но кога ги прашав што ќе биде со ова и дали ќе бидам казнет, тие ми кажаа дека јавен обвинител треба да ја одреди казната, но не ми дадоа никаков документ, па што ќе биде во иднина не знам.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here