Од утре почнува забраната за влез и излез во Тетово..

Во меѓувреме Владата викендов донесе и заострени мерки кои се однесуваат на Куманово, Тетово и Прилеп како најпогодени од Ковид-19. Од утре се забранува влез и излез од овие градови. Од среда пак, ќе биде забрането граѓаните да се движат надвор од нивните домови без заштитна опрема, маски и ракавици.

Првите денови, брифираат од Владата, оние кои нема да ја почитуваат ова мерка, ќе добиваат опомена, но потоа ќе следуваат и казни, при што лицето што не носи маска, ќе треба да биде и фотографирано од полицискиот службеник како доказ за прекршокот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here