23.9 C
Ohrid
вторник, септември 21, 2021
Почетна Македонија Голема донаторска акција на Винарија „Лозар“ Велес на алхохол во Охрид за...

Голема донаторска акција на Винарија „Лозар“ Велес на алхохол во Охрид за потреби на здравствените центри во Западна Македонија

Translate (Eng):[gtranslate]

Денес во хируршкиот комплекс при ЈЗУ „Општа Болница“ Охрид се оддржа голема донаторска акција на Алхокол за медицински потреби. Алкохолот ,кој во овие моменти на пандемија со Kovid 19 преставува еден од дефицитарните дизифисиенси , во организација на градоначалникот на Охрид г-ди Константин Георгиевски,СОС Балканмедиа, ЈП Охридски Комуналец и ЈЗУ Општа Болница Охрид, беше побарана донација од алхохол за медицински потреби од Винарија „Лозар“ Велес во сопственост на г-дин Благој Механџиски.

Винарија “Лозар“ Велес и г-дин Благоја Механџиски донираа 3.000 литри алхохол за медицински потреби за потребите на сите здравстевни центри во РСМ ,каде во овој момент алхохолот преставува основно неопходно средство за дезинфекција.

Денес ,во присуство на градоначалниот на Охрид г-ди Константин Георгиески и директорите на здравствените центри во југозападниот регион на Северна Македонија,се предадоа првите количини на алхохол за медицински потреби и тоа на :

РЕКЛАМА

1.ЈЗУ Општа Болница Охрид

2.ЈЗУ Специјална болница за лекување на кардио васкуларни заболувања Свети Стефан Охрид

3.Здравстевен дом- Охрид

4.ЈЗУ Општа Болница -Струга

5.ЈЗУ Здравстевн Дом- Вевчани

6.ЈЗУ Здравстевн Дом- Ресен

Клиничка Болница Др Трифун Пановски – Битола
Свое обраќање на настанот има градоначалникот на Охрид г-дин Константин Георгиевски, директорот на ЈЗУ Општа Болница Охрид др Горан Балески, шефот на кризниот штаб при ЈЗУ Општа Болница Охрид Др. Диал Аголи и претседателот на СОС Балканмедиа од Охрид .

Воедно,голема благодарност до министерот за здравство Др венко Филипче и премиерот на РСМ Оливер Спасовски , кој овозможија да се реализира донацијата од алхохол за медицински потреби.

Градоначалникот на Охрид г-дин Константин Георгиевски , изрази голема благодарност до гпдин Благој Механџиски и Винарија „Лозар“ Велес за нивната голема донација и големата поддршка кој гопсодинот Благој Механџиски и компанијата „Зегин“ ја дават во овие тепки моменти на борба со Kovid 19.
За повеќе од оваа содржина кликнете на следниот линк:

- Реклами -