5.3 C
Ohrid
недела, април 11, 2021
Почетна Македонија Бараме од граѓаните повратокот на „МојДДВ“ да го донираат во Буџетот, за...

Бараме од граѓаните повратокот на „МојДДВ“ да го донираат во Буџетот, за полесно да се справиме со новонастанатата ситуација.

Translate (Eng):[gtranslate]

Од 46-тата седница на Владата: Граѓаните ќе можат доброволно да одлучат повратот од „МојДДВ“ да го донираат во Буџетот за справување со КОВИД-19; Полесен пристап на домаќинствата во ризик до правото на социјална помош, се само дел од одлуките на Владата вечерва.

На денешната 46-та седница Владата на Република Македонија донесе Уредбата за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба.

Со оваа уредба се продолжува рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 како и за плаќање на данокот на додадена вредност, за периодот од 01.02.2020-29.02.2020 година, заклучно со 30 април 2020 година.

РЕКЛАМА

Оваа уредба овозможува и продолжување на рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 како и за плаќање на данокот на додадена вредност за период 01.03.2020-31.03.2020 и за период 01.01.2020 – 31.03.2020 година, заклучно со 30 април 2020 година.

Со уредбата се продолжува и рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 и за плаќање на данокот на додадена вредност за период 01.04.2020-30.04.2020 година, заклучно со 31 мај 2020 година.

- Реклами -