Аца Лукас се обрати до колегите: Срамота е да барате пари од државата, раситнете си ги еврата, продајте си ги мерцедесите.

Пејачот Аца Лукас, жестоко ја нападна пејачката Неда Украден, а која побарала пари од државата бидејќи во оваа ситуација со коронавирусот сега не можела да заработи ниту едно евро, додека сите концерти во текот на претстојното лето и се откажани.

Пандемијата навистина го загрозува животот на секој од нас, особено и на пејачите. Целата балканска естрада е на нозе. Ги трошат последните залихи од парите, а за потоа не знаат како ќе преживеат? Изјавата на Неда Украден страшно ги разбранува нејзините колеги, особено е лут Аца Лукас кој на Неда не и премолчил:

– Срамота е да барате пари од државата, особено и ти Недо која одлично заработуваш. И скоро сите заработивте доволно, па сега помогнете и на државата, например продајте си ги вилите, мерцедеси, кешот во еврата раситнете го, па ќе имате доволно пари за уште еден живот. Кога околностите се нормални ние на естрадата заработуваме повеќе од просечниот граѓанин на Србија. Тоа значи дека нема потреба да ни се помага!

Сигурен сум дека постојат многу позагрозени луѓе од нас пејачите. Срамота е ние пејачите, музичарите покрај оние што живеат и работат за 200 евра месечно, да бараме паричен надоместок, наместо на тие јадни луѓе да им овозможиме да не останат гладни на улица, отворено рече Лукас сакајќи при тоа своите колеги да ги спушти на земја.

vecer

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here