Филипче: Ќе предложиме од утре да се започне со казнувањето за неносење маска

Министерот за здравство Венко Филипче, на денешната прес конференција, истакна дека ќе побара од Владата уште од утре да почне да се казнуваат граѓаните кои нема да носат заштитна маска.

Голем дел од граѓаните ги почитуваат мерките, но до нас стигнуваат фотографии на кои се гледа дека дел не носат заштитни маски или несоодветно ја носат, ја држат во рака или сл. Затоа ќе предложиме од утре да почна казнувањето, рече Филипче.

Предвидената казна за неносење на маска, марама или шал, на јавно место, е 20 евра, а 2.000 евра е казната за компаниите кои нема да им обезбедат заштитни маски на своите вработени

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here