УМС на ВМРО-ДПМНЕ го исчисти од графити споменикот на Гоце Делчев во градскиот парк во Скопје

Унијата на млади сили по повод 117 години од загинувањето на Гоце Делчев го исчисти неговиот споменик во градскиот парк во Скопје.

Со овој чин го негуваме неговиот лик и дело. Изразуваме разочараност и апелираме градските власти да се грижат за културните споменици во градот. Гоце Делчев е една од најголемите фигури во македонската историја и не заслужува да биде занемарен.

Гоце Делчев е Македонија!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here