Мери Буџаку: Заев ми нудеше пари, одете во партијата земете колку сакате

Некогашната шарена револуционерка и гласна активистка на СДСМ, Мери Николова Буџаку, во „Што не е јасно“ на Алфа изјави дека Заев и нудел пари, велејќи да оди во партијата СДСМ и да земе колку сака.

Заев кажа, се што ви треба одете земете пари во партијата. Јас реков дека додека сум здрава и права никогаш нема од партијта да земам пари, ќе работам и тоа што ќе го сработам ќе знам дека е мое.“ вели Николова Буџаку.
Таа истакна исто така дека нејзи и биле нудени фунции, како директор на затвор, но не прифатила.

Ние имавме средба, после 8 месеци, разговаравме и после две недели го смени својот став, во меѓувреме, јас му кажав: очекував дека ќе бидете човек и ќе ги повикате правите борци, не само оние кои што знаат да се додворуваат, а ние додека се боревме тие правеле листа кој на која функција треба да седне. Нашиот разговор беше само еднаш, после победата, сите наши договарања биле преку вибер.“ истакна Николова Буџаку..

lider

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here